Сидеров предлага да се закрие поста на Симеонов

0
Най-добре било правителството да остане с трима вицепремиери
Най-добре било правителството да остане с трима вицепремиери Снимка: БГНЕС

Председателят на „Атака“ Волен Сидеров смята, че е удачно да се закрие вицепремиерският пост, който заемаше Валери Симеонов.

Сидеров направи извънредно изявление, предавано от партийната му телевизия, пред подбрани медии, информира Флагман.

Друг вариант според него е, ако постът остане, той да бъде зает не от ярка партийна фигура, а от технократ.

От думите му стана ясно обаче, че най-добре според него е правителството да остане с трима вицепремиери – Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева.

След въпрос дали ще настоява да няма четвърти вицепремиер, Волен Сидеров обясни: „Аз мога да предлагам. Да настоявам, е силово, не мога да се наложа. Ще предложа такова нещо – да. Ще предложа тази идея, защото кой е казал пък, че трябва да имаме двама вицепремиери (говори за „Обединените патриоти“ - б.а.). Един! Въпросът е да се върши работа.

Преди това лидерът на „Атака“, който е и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“, коментира и другия вариант, който според него е удачен.

Ако остане до мен, до моя идея, аз бих предложил човек, който не е партиен активист, не е ясна партийна фигура. По-скоро човек – технократ, професионалист, специалист и не е нужно да е от една от трите партии (НФСБ, „Атака“ или ВМРО). Той може да е предложение на патриотите, но не е нужно да е председател, зам.-председател, организационен секретар и прочее на някоя партия. Това бих предложил, но напоследък моите предложения не се много, така, приемат от коалиционните партньори. Така че какво ще стане – ще видим.“

След това той разви тезата си, че не е нужно да има втори вицепремиер без портфейл, какъвто бе Валери Симеонов.

Оставката на Симеонов била закъсняла. Когато Сидеров я поискал преди месец, коалиционните му партньори в ГЕРБ и „Обединени патриоти“ отхвърлили този вариант. Сега трябвало да му кажат, че е бил прав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари