Валери Симеонов вицепремиер?

0
В мрежата започнаха спекулации с имена на бъдещи министри
В мрежата започнаха спекулации с имена на бъдещи министри Снимка: БГНЕС

Структурата и приоритетите на новото правителство ще са ясни още на 19 април, сряда, когато се очаква най­-голямата парламентарна сила да получи мандат от президента за съставяне на кабинет.

Това са трите сигурни факта след срещата в петък между лидерите на ГЕРБ и Патриотичния съюз, пише "24 часа". Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяха посрещнати и изпратени от сградата на ГЕРБ с десетки тв камери и микрофони.

Вътре отново бил прозвучал съветът на Симеонов Бойко Борисов да не се кандидатира за премиер и да се търси друг за този пост, но няколко часа по­-късно в изявата му пред “Панорама” очевидно този важен персонален проблем вече е бил изчистен.

Впрочем по време на предизборната кампания в Бургас усилено се говореше, че патриотите били договорили правителство с ГЕРБ, но без Борисов, като се позоваваха на един от тримата лидери на техния съюз. След официалния отказ от петък на БСП да се коалира с ГЕРБ и патриотите отпадна и другото желание на Валери Симеонов за широка коалиция.

В петък партията на Бойко Борисов е представила своята тройка за преговорите за кабинет ­ Цветан Цветанов, Влади Горанов и Делян Добрев. Нито едно име на министър обаче не е било обсъждано на тази среща.

Единствено от патриотите засега идва желанието на Красимир Каракачанов за военен министър. През уикенда обаче започнаха в мрежата спекулации с имена на бъдещи министри.

Дори Валери Симеонов бе посочен като вариант за вицепремиер и министър на енергетиката. Някои от лансираните имена лесно може да бъдат уцелени, защото става дума за отличниците във второто правителство на Бойко Борисов ­ Влади Горанов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски.

Правителство може да има и по-­рано от 6 май, каквато прогноза направи преди време един от факторите в ГЕРБ. Очаква се на 18 април президентът да свика новия парламент и на следващия ден да връчи мандата на Бойко Борисов като лидер на най-­голямата парламентарна група.

До тази дата ГЕРБ и патриотите са си дали срок да изчистят приоритетите и структурата на новото правителство. Една от темите, по които ще се търси разумно решение, е размерът на минималната пенсия, за да не се разклати финансовата стабилност в държавата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари