Мария Габриел: Няма да подпиша меморандум, всичко има граници

1
По думите ѝ меморандумът предвиждал разделяне на службите и регулаторните органи
По думите ѝ меморандумът предвиждал разделяне на службите и регулаторните органи Снимка: БГНЕС

По думите ѝ меморандумът предвиждал разделяне на службите и регулаторните органи

Няма да подпиша меморандума, обяви на брифинг външният министър Мария Габриел.

"Търпеливо дни наред и умишлено не коментирах предложенията за ротацията, сподели тя. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел", заяви министърът.

Тя се е срещнала с посланиците ЕС и САЩ, за да им каже какво ще прави и какво няма да направи. "Всичко има граници", отсече Габриел.

По думите ѝ меморандумът предвиждал разделяне на службите и регулаторните органи. Предлага се това да стане в нарушение на закона и на Конституцията. А за нея на първо място е Конституцията.

Мария Габриел недоумява защо до 1 юни трябва да се овладеят службите, точно когато е старта на кампанията за ЕП. Освен това тя вижда опити за овладяване на КЗК, както и на Министерство на електронното управление. Не приема външната политика да се води на два гласа.

Габриел се чуди защо меморандумът е с хоризонт уж за 4 години, но с разписан срок до края на декември, до когато ще управлява премиер на ГЕРБ. За нея документът е саботаж на разговорите, пише News.bg.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че избори 2 в 1 ще са логичен завършек на некоалицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    15
    Какаванин
    Гаргамел
  • 6
    14
    Namesa
    Когато се намеси" най умния" и" най знаещия" Б.Б,всичко се срива до нулата!!! Развали и тук добрия тон,създаде интрига и нахъса и Габриел!
  • 7
    13
    До 12
    Последните години на 70% малоумници в България им набиват в кухите тикви, че нямало за кого да гласуват! Ама то трябва малко да се разсъждава и анализира! Не мързеливата "Покажи ми за кого"! Запомнете: Колкото по-малко са гласуващите, толкова по-ЗЛЕ за България! ФАКТ!
  • -2
    12
    до 11
    Последните години 70% от гласоподавателите не виждаме за кого да гласуваме. Някакви предложения да имаш?
  • 9
    11
    daskal
    Е, тъй рече Заратустра... Тоест Бойко Борисов. Гответе се за избори 2 в 1 юни месец и не казвайте, че няма за кого да гласувате, щото пак Тиквата и тази брюкселска чиновничка, дето не я знам дали може да си изпържи яйца, ще ни яхнат! Не виждате ли, не разбирате ли какво се случва последните 20-ина години?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари