Съпругата на изчезналия проф. Никола Балабанов: Шест месеца - ни вест, ни кост

3

Въпросите остават без отговор и изгарят мозъка ми, заяви Райна Балабанова

6 месеца са изминали от изчезването на пловдивския професор Никола Балабанов, а близките му нямат никаква информация за него.

Това става ясно от думите на съпругата му Райна Балабанова, цитирана от Glassnews:

"Точно 6 месеца- ни вест, ни кост от съпруга ми...Въпросите : "Какво?", "Как?", "Кой?", "Защо?" остават без отговор и изгарят мозъка ми.

Търся своите грешки, моля за прошка! Фаталният край затъмни цял живот, посветен на знанието, науката, историята, защото сега всички сякаш се страхуват да споменат името и то тъне в забрава, освен в сърцата на семейството.

Сутрин се събуждам със съжаление, че не съм заспала завинаги, но стискам зъби и се моля за децата и внуците: да са здрави, да имат по-лек и спокоен живот, да са щастливи, а аз да не им създавам грижи.

Тази е последната му снимка - 10 авг.2022 г. На 85 години малко уморен, но изправен, не толкова забързан като преди, без да се оплаква, внимателен, готов да помогне, безкрайно обичащ внучките и говореше за още години живот...

Прощавай, скъпи Кольо! Дано си отишъл в по-добър свят!

От мен и децата - много любов!"

Припомняме, че 85-годишният Никола Петков Балабанов бе видян за последно на 18 септември. Той бе ректор на Пловдивският университет през 90-те години. Последното му известно местонахождение е дома му на бул. „Източен“.

В деня на изчезването се е бил е облечен с бежов панталон, червена риза с дълъг ръкав и зелено яке, съобщиха тогава от МВР. Балабанов е висок 173 см, със слабо телосложение, сини очи, бяла коса.

В себе си е имал документи за самоличност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Да попитам
    В подобни случаи кога, как и от кого се издава смъртен акт?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари