Руската армия "бронира" Крим с надуваеми зенитни ракети С-400

1
Отработената маневра представлявала стрелба с реални комплекси и бързото им преместване, като на тяхно място се надуват имитациите
Отработената маневра представлявала стрелба с реални комплекси и бързото им преместване, като на тяхно място се надуват имитациите

Като част от провежданите от 5 юни насам военни учения в Южна Русия и на анексирания полуостров Крим руската армия разположи надуваеми имитации на зенитните ракетни системи С-400 "Триумф".

Репортаж за това как изглежда надуваемият комплекс бе излъчен по свързаният с министерството на отбраната телевизионен канал "Звезда", пише "Дневник".

Освен това на Крим са били тествани и надуваеми версии на ракетно-оръдейните зенитни системи "Панцир-С1".

Отработената маневра представлявала стрелба с реални комплекси и бързото им преместване, като на тяхно място се надуват имитациите, за да създадат впечатление, че системите все още са там в разгърнат вид.

Ученията, според съобщението на пресслужбата на Южния военен окръг, са били за отблъскване ракетен удар на условен противник в Черно море. Като част от защитните действия изтребители Су-30СМ, бомбардировачи Су-34 и брегови ракетни комплекси "Бал" и "Бастион" са атакували "вражески кораби".

В маневрите, които приключват днес, участват около 6000 военни, почти 100 хеликоптера и самолета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари