Русенци са най-добрите по полицейска защита

2
Шампионската титла взе отборът „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров
Шампионската титла взе отборът „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров

Според регламента изготвен в изпълнение на Спортния календар за 2019 г. на „Спортна асоциация”- МВР, Правилника за организацията и провеждането на спортно състезателната дейност в МВР и Специализираната методика за подготовка по полицейска лична защита на служителите в МВР, в края на изминалата седмица в гр. Ловеч, се проведе зонално първенство за служители на МВР по „Полицейска лична защита"- II зона.

В първенството участваха представители на спортни клубове от ОД МВР Плевен, ОД МВР Ловеч, ОД МВР Велико Търново, ОД МВР Габрово, ОД МВР Русе, ЗЖУ Плевен, РДГП Русе.

Служителите на ОДМВРРусе се състезаваха с два отбора, с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор в русенската областна дирекция.

Русенци отново се представиха блестящо, като и двата тима стигнаха до финала и завоюваха призовите места.

Шампионската титла взе отборът „ОДМВРРусе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните две години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.

Вторият русенски отбор „ОДМВРРусе ІІ“, в състав Милен Атанасов и Теодор Иванов, взеха среброто и се качиха на втората позиция в призовата стълбица.

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари