Русенци почетоха паметта на Апостола

2
Традиционно факелно шествие преминa по централните улици в Русе в памет на Васил Левски
Традиционно факелно шествие преминa по централните улици в Русе в памет на Васил Левски Снимка: ТОП НОВИНИ

Традиционно факелно шествие преминa по централните улици в Русе в памет на Васил Левски днес.

То бе организирано от местната структура на ВМРО, като в проявата се включиха още десетки членове и симпатизанти на „Атака“, НФСБ и други родолюбци, предаде Топ Новини.

Преди това отец Искрен отслужи панихида в храма „Свети Николай”. Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов припомни част от историята и заветите на Апостола на Свободата.

Шествието започна от площад „Хан Кубрат”. Колоната премина по централната русенска улица „Александровска” до Паметника на Свободата.

Апостолът събира в себе си толкова качества и добродетели, че дори днес, когато масово сме разединени, почитането на героя успява да ни обедини, да ни накара да се замислим и да осъзнаем, че човек ако вярва силно в нещо, може да го постигне. Смятаме, че завещанието, което ни оставя той е едно от най-големите съкровища, до които можем да се докоснем”, отбелязаха патриотите.

Значимостта на Левски и защо не трябва да се забравят неговите завети, отбелязаха и проф. Любомир Владимиров от „Атака“ и Атанас Барбуков от НФСБ.

След едноминутно мълчание в памет на Апостола пред Паметника на Свободата присъстващите положиха венци и цветя.

По-рано през деня венец и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха младежи от МГЕРБ. Така те изразиха почит към паметта и делото на Апостола на свободата по време на церемония пред единствения паметник в Русе, посветен на този велик българин. Събитието се състоя в двора на СУ „Васил Левски“ – Русе. Слово по повод значимостта на 19 февруари за историята на страната ни пред младежите държа областният координатор на МГЕРБ Павел Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари