Русенският университет отбелязва 70 години

1
Няколко изложби, кръгла маса в две секции, книга, представяща развитието на Русенския университет чрез очерци и интервюта на ректорите му
Няколко изложби, кръгла маса в две секции, книга, представяща развитието на Русенския университет чрез очерци и интервюта на ректорите му

Няколко изложби, кръгла маса в две секции, книга, представяща развитието на Русенския университет чрез очерци и интервюта на ректорите му, лидерска конференция и кръгла маса с участието на носителите на "Доктор хонорис кауза", са част от събитията, планирани в дните 11 и 12 ноември, с които се отбелязва 70-годишнината на висшето училище. Това съобщиха от университета.

Изданието "Ректорите" е посветено на ръководителите на висшето училище от 1945 г. до наши дни, като в него са събрани интервюта, очерци, спомени и документи за тях. Девет месеца е отнело на екипа събирането на цялата информация и съставянето на книгата.

В кръглата маса "70-годишна щафета на поколенията-траектории на успеха" ще се включат бивши и настоящи възпитаници на Русенския университет, както и бизнес партньори.

В едната секция ще се съберат и разкажат истории за успешна кариера алумни на висшето училище, а в края й ще бъде създадена Алумни асоциация. Целта е тя да подсили връзките и комуникацията между университета, неговите възпитаници, настоящите студенти и работодателите, да участва в изграждането на публичния образ на висшето училище и да утвърждава престижа на неговите дипломи.

В сайта на Русенския университет предстои да бъде разкрита и рубрика, в която ще бъдат представени успехите на завършилите студенти.

Повече от 30 чуждестранни ректори и партньори на висшето училище ще се включат в международната лидерска конференция, която ще се състои на 12 ноември. В същия ден носители на почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет, сред които проф. Самуил Рефетов и Соня Рув-Увалиева, ще участват в кръглата маса "Това е моят университет".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари