Русенският университет е домакин на конференция за дигиталната трансформация на образованието

1
Голям потенциал за приложение в образованието има и изкуственият интелект, смята Христо Белоев
Голям потенциал за приложение в образованието има и изкуственият интелект, смята Христо Белоев Видео: Кис 13

Голям потенциал за приложение в образованието има и изкуственият интелект, смята Христо Белоев

В Русенския университет се провежда национална научно-практическа конференция посветена на дигиталната трансформация на образованието.

Целта е обмен на знания и опит между университетите в страната в тази област и по-конкретно при използването на иновационни педагогически технологии за адаптиране на образователната система към дигиталното поколение.

Високите технологии се развиват с бясна скорост и университетите са местата, където трябва да се съсредоточи този огромен дигитален ресурс, за да бъдем полезни на обществото, заяви ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, предаде телевизия КИС 13.

Голям потенциал за приложение в образованието има и изкуственият интелект, смята академик Белоев.

Неслучайно научната конференция за дигиталната трансформация на образованието се провежда в Русенския университет, тъй като висшето училище е водещо в тази област.

По време на двудневната конференция ще бъдат представени около 90 доклада на различни теми свързани с адаптиране на образователната система към дигиталното поколение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Земеделец
    От дигитална трансформация на образованието към дигитална трансформация на селското стопанство и тракторното дело! Това е темата на следващия велик форум с водещ и иновативен доклад на корифея на тракторните науки. Очаквайте!
  • 4
    3
    Кикимора
    Ице, бати Анчо или Галинка ти написаха изказването, ами те и доста докладчета и статийки от твое име написаха на тема дигитална трансформация в образованието. Да са живи и здрави, ама ти си заникъде, пардон, Пламката Мумиев ще те предложи за кмет, на община Русе, там папкането също е много добро. Върхът днес е ташкентската ти титла Доктор хонорис кауза! Абе ти си велик, завладя университетите във всички азиатски бивши съветски републики, остава Русия, ама няма как щото там нещата много се промениха. Язък!
  • 5
    2
    проф.Иванов
    Затова ли Селскостопанския ни вуз е пред тотално закриване?
  • 10
    1
    Киро
    Растежът е голям - от селскостопански науки до дигитална трансформация в образованието и голямата роля на изкуствения интелект в образованието. "Главозамайващи" са постиженията на този селски тракторен капацитет и гений. Кой ли му написа думичките дето изсрича?! А знае ли той, че наскоро чуждестранни учени изказаха сериозни съмнения относно ефектите от навлизането на изкуствения интелект в образованието на деца? Но това е то, когато искаш да се правиш на велик във всички области ХаКадемик! Поканил е шефката на Агенцията за акредитация с доклад та да прави мили очи за предстояща акредитация. Кога този смешник най-после ще напусне "комедийната" сцена на този "прославен" в Азия "научноизследователски" ХуНиверситет?! Време е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари