„Канев център" празнува 10-ата годишнина

0

Заместник-областният управител Георги Георгиев го определи като място, съчетаващо комфорт и функционалност

С богата празнична програма днес бе отбелязана 10-ата годишнина от изграждането на „Канев център“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“. Домакини на събитието бяха ректорът на учебното заведение академик Христо Белоев и мениджърът на центъра д-р Петя Ангелова.

Сред гостите на събитието беше и заместник-областният управител Георги Георгиев. „През годините „Канев център“ се утвърди като пример за модерна архитектура и качествено строителство, но и еталон за инвестиционен проект. Тази сграда стана дом на различни инициативи, на събития от национален и международен характер. Тук успешно биват съчетавани комфорт, функционалност и висока ефективност. Това се дължи и на перфектния екип от професионалисти и водещи специалисти, подготвени от Русенския университет „Ангел Кънчев“, заяви той и пожела на екипа и ръководството на „Канев център“ да бъдат креативни и да продължават да се утвърждават като водещ конгресен център, но и същевременно място за уникални по рода си културни събития. „Вие сте не само уважавана и успешна институция, но и пример за това как една съвременна обществена сграда трябва да отговаря на новите изисквания на времето“, допълни Георгиев и изрази увереност, че „Канев център“ ще продължи да бъде дом на духовността. „Уверявам, че и занапред в лицето на Областна администрация – Русе ще срещате подкрепа! Благодаря Ви за множеството съвместно реализирани събития“, категоричен бе той и отбеляза, че в днешния ден трябва да си спомним и да преклоним глава пред достойното дело на големия българин Игнат Канев, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Комплекс „Канев център“ бе осъществен по инициатива на ръководството на Русенския университет, като през 2012 година беше изготвено прединвестиционно проучване за изграждане на експо-център в мултифункционални зали. След посещение на Игнат Канев през 2012 г. е било взето решение да се изгради комплекс със щедрото спомоществователство на канадския предприемач с български произход и дофинансиране от учебното заведение. Дарението се оценява като изключително значим акт в съвременната история на висшето образование в България. Началото на изграждането на комплекса е поставено на 13 март 2013 година, а официалното откриване на „Канев център“ се случва на 10 октомври. „Канев център“ е изграден на две нива и има разгърната застроена площ 3472 кв. м. и е част от университетския кампус. Двуетажният комплекс разполага с полифункционална зала капацитет от 790 седящи места, от които 482 разположени в трибуни над входа на залата и в двете посоки /ляво и дясно/ амфитиеатрално. Останалите 308 места са разположени на равен под, за да може залата да се използва изложения и презентации. Комплексът е изграден така, че да съответства на нуждите на ускореното развитие на научния и икономическия потенциал. „Канев център“ разполага и с модерно оборудване, отговарящо на най-съвременните аудио-визуални тенденции, както и със специализирани зали за заседания, обучения и пресконференции.

Поздравления по случай годишнината бяха отправени от редица представители на местната и държавна власт, на бизнеса и неправителствения сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Признание
    Вечна му памет на дарителя Игнат Канев, финансирал построяването на Центъра, но няма как да се забрави как един селски тарикат се облажи покрай строежа. Този шмекер, превърнал училището в собствено феодално владение, смуче и досега, а от министерството си затварят очите и продължават да го държат. Докога?
  • 3
    1
    Усвоител
    10 години безсмислено съществуване - дублира функциите на една камара вече съществуващи подобия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари