Русенската опера ще има нов покрив до месец

0
Предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за ремонт на сцената, която също пострада при пожара
Предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за ремонт на сцената, която също пострада при пожара Снимка: БТА

Поставянето на постоянния покрив на сградата на Русенската опера, който изгоря при голям пожар преди две години, протича по график

Ако всичко върви план, до началото на идния месец той трябва да е готов, каза директорът на културния институт Пламен Бейков, цитиран от БТА.

По думите му сега се демонтира временният покрив, който бе поставен след пожара.

"През идната седмица предстои монтирането на елементите на постоянния покрив, а след това започва и покриването", обясни Бейков.

Той каза още, че предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за ремонт на сцената, която също пострада при пожара. Дейностите включват нова електроинсталация, сценична техника, механизация. Ще бъдат ремонтирани гримьорните, помещенията за сценичните работници, кабините на озвучителите и осветителите.

За целта държавата отпусна 3,6 млн. лева.

Бейков обясни, че се надява в края на годината да бъде поставено началото на конкретни дейности по вътрешния ремонт на сградата.

Той информира, че преди седмица са излезли резултатите от геоложките проучвания, които да покажат дали има пропадане на сградата.

"Те показват, че почвата под сградата е относително стабилна, няма активност, няма и допълнително фатално нанесени щети от гасенето на пожара", обясни Бейков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари