Пламен Бейков: Бурята не е отнесла временния покрив на Русенската опера

1
Сцената е прогизнала от дъжда, обясни директорът
Сцената е прогизнала от дъжда, обясни директорът Снимка: БНТ

Директорът на Държавна опера - Русе Пламен Бейков опроверга появилата се „новина“, че бурята вчера е отнесла временния покрив на културния институт

Това не е вярно! Временният покрив на сцената (а не на Операта!) удържа на всички бури и снегове в продължение на година и половина – изключително добро съоръжение, майсторски проектирано и направено от русенските проектанти и строители! През изминалата седмица временният покрив бе внимателно демонтиран, за да може през тази седмица да започне поставянето на постоянния покрив. За съжаление бурята завари нашата сцена без покрив под открито небе. Въпреки това няма нанесени никакви поражения, освен намокрянето, на което нашата изстрадала сцена вече привикна. А във фоайето на Операта вчера безпрепятствено се проведе поредният образователен концерт“, заяви Бейков цитиран от Русе Медиа.

Очаква се през тази седмица да започне монтирането на елементите на постоянния покрив, а след това и покриването. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за ремонт на сцената, която също пострада при пожара, като за целта държавата отпусна 3,6 млн. лева.

Вече са готови и резултатите от геоложките проучвания, които да покажат дали има пропадане на сградата. „Те показват, че почвата под сградата е относително стабилна, няма активност, няма и допълнително фатално нанесени щети от гасенето на пожара“, каза директорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    A, беее..........
    Не било компютри, а компоти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари