Държавата ще отпусне 3,6 милиона лева за ремонт на Русенската опера

3
На празника на Русе стартира кампанията „Аз обичам Русенската опера“
На празника на Русе стартира кампанията „Аз обичам Русенската опера“ Видео: Кис 13

Държавата ще отпусне 3,6 млн. лева за реконструкцията на Русенската опера, която пострада при голям пожар в началото на юли 2020 година

Това съобщи новият директор на културния институт Пламен Бейков, цитиран от БТА.

Той обясни, че скоро ще бъде обявена обществена поръчка за проект за възстановяване на сцената и прилежащите ѝ структури.

Бейков каза още, че съвсем скоро ще бъде поставено началото и на същинския ремонт на покрива, с което ще бъде заменена положената временна конструкция.

"Когато покривът и сцената бъдат възстановени, ще можем да се върнем в нашия дом и да работим пълноценно", обясни той.

Директорът на Русенската опера коментира, че отпуснатите средства няма да са достатъчни за реконструкция на цялата сграда. По тази причина в началото на май тази година ще бъде поставено началото и на благотворителна кампания под наслов "Аз обичам Русенската опера". Целта е да се привлече русенската общественост към каузата.

Бейков коментира, че към настоящия момент дългът на Русенската опера е малко над 4,1 млн. лева. По думите му държавата няма как да опрости това задължение. "Целта на моя екип е да направим така, че той да не расте", каза Бейков.

Новият директор представи и екипа си, като заяви, че целта му е да повдигне естетическото ниво на продукцията на Русенската опера.

"Имаме много добър творчески състав. Ще продължим и да надграждаме", заяви Бейков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Волф
    Дежурните коментатори - как нямало нужда от опера в Русе. Май много ви яд, че там от където сте няма опера и никога няма да има.
  • -7
    2
    Аре стига!
    Милиони се изливат в тая бездънна каца! Кому е нужна? На осем баби, които ходят на представленията им безплатно, че да изкарат два часа на топличко! Кога последно сте ходили в русенска опера? Че то артистите на сцената с музикантите са повече от зрителите.
  • 4
    1
    Гошо куче лошо
    Айдее потънаха... скоро нови с-класи и у нас .. :DDD
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари