Русе продължава сътрудничество си и с новата управа на окръг Гюргево

0

Днес, 01.07.2016 г., в Окръжен съвет Гюргево се проведе среща по повод избирането на Мариан Мина за председател на Окръжен съвет Гюргево, след провелите се на 05.06.2016 г. местни избори в съседна Румъния.

От българска страна в официалното посещение взеха участие доц.д-р Стефко Бурджиев – областен управител на област Русе, двамата му заместници Станимир Станчев и Валентин Колев и Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация Еврорегион Данубиус. Информация за срещата съобщава прес центърът на Областна администрация - Русе.

От румънска страна присъстваха и Нику Мардале и Мируна Дудъу – Дирекция „Международно сътрудничество, стратегии и проекти“.

В началото на визитата Мина е представил Ръзван Кук – новият администратор на Окръг Гюргево и е уверил българската делегация, че ще има приемственост в работата и партньорството между двете администрации за надграждане на досегашните постижения. 

Председателят на Окръжен съвет Гюргево е изразил надежда, че ще бъдат одобрени максимален брой от внесените съвместни проекти по Програма Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020 г.

Участниците са били единодушни по отношение на един от най-успешните съвместни проекти,  уникален модел на добра практика – Асоциация Еврорегион Данубиус РусеГюргево

Отчетени са били и постиженията на Съвместната работна група от представители на земеделието в Окръг  Гюргево и Област Русе, побратимяването на общини, което засилва усещането за изграден успешен екип от двете страни на Дунава.

В своето обръщение към румънските си колеги доц. д-р Бурджиев се е обърнал с думите: „Окръг Гюргево и Област Русе пишат заедно една  стара и ценна история, в резултат на  проекти, които подкрепиха развитието на двата региона и  допринесоха за по-доброто взаимно опознаване, укрепване на сътрудничеството и реализирането на инвестиции от общ интерес“. 

Той е подчертал още, че общата ни българо-румънска граница и изграденото през годините добро партньорство и приятелство е уникален модел за сътрудничество и взаимопомощ.

Заместник областните управители Станимир Станчев и Валентин Колев са отправили поздравелниия и пожелания за успешен мандат на Мина и неговия екип, с убедеността, че доброто сътрудничество ще продължи и ще се доразвие и в нови трансгранични комисии.

В заключение областният управител е отправил най-топли пожелания и от името на  жителите на област Русе и е изразил своето уверение, че и в бъдеще връзките между двата региона ще просперират за успешното развитие на нашите общности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари