Росен Плевнелиев: Румен Радев няма право да иска оставката на Борисов

0
Името на България беше охулено под лидерството на президента и с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ
Името на България беше охулено под лидерството на президента и с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ Снимка: БГНЕС

Името на България беше охулено под лидерството на президента и с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ

„Написаното в резолюцията за България не е ново, то е написано в докладите на Европейската комисия, на Европейския съвет… Резолюцията цели спирането на еврофондовете за България“. Това каза пред БНР Росен Плевнелиев (президент на България в периода 2012 - 2017)

Според него резолюцията е символ на битка за власт:

„И това, че под лидерството на президента – популист Румен Радев и с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ ние сме още една стъпка към смяна на властта, която да отиде в ръцете на БСП, ДПС и с подкрепата на популисти като Мая Манолова, Слави Трифонов“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Плевнелиев допълни: „Проблеми има, но еврофондовете не отиват да хранят вампири… Името на България беше охулено… Еврофондовете отиват за всички“.

По думите му при протестите е налице двоен стандарт.

„Приветствам всеки, който протестира на принципна основа, и всеки, който дава и решения казусите да не се повтарят. Тук не сме видели много решения, а по-скоро тежка политическа конфронтация, а е време и за това. Големият липсващ тук е държавният глава, който вместо да оглавява протестите, трябва да разбере, че той е президент на всички българи и да покани всички на масата за търсене на правилните решения“.

Росен Плевнелиев отново подчерта, че Румен Радев иска по незаконен начин оставката на Бойко Борисов:

„Радев щеше да получи властта незаконно. Той може да свали доверието си, но няма право да иска оставката… Ако Борисов беше подал оставка, щеше да се случи едно лявопопулистко правителство, а това ще нанесе трайни щети върху демокрацията в страната… С оставането на Борисов на власт избираме по-малкото зло. Битката между генерал Радев и генерал Борисов е безумна, безсмислена, от която нямаме нужда… ГЕРБ не са перфектни, допуснали са грешки, в края на един политически цикъл са, но битката за властта не трябва да се води чрез тотално окаляне на България с лъжи и безпринципни политики“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари