Росен Плевнелиев: Ако Румен Радев е държавник, да даде мандата на ДБ

0
Плевнелиев каза, че е било очаквано вторият мандат да се провали
Плевнелиев каза, че е било очаквано вторият мандат да се провали Видео: NOVA

Плевнелиев каза, че е било очаквано вторият мандат да се провали

Президентът Румен Радев трябва да даде третият мандат на „Демократична България”, а с подкрепата на ГЕРБ и ПП може да се създаде някаква конструкция. Мнението изрази в предаването „На фокус” по NOVA Росен Плевнелиев, президент на България в периода 22 януари 2012 – 22 януари 2017 г.

Плевнелиев каза, че е било очаквано вторият мандат да се провали.

„Щом първият „отиде в дерето”, беше очаквано и вторият да отиде. Да се надяваме, че третият ще сработи. Трябва да сработи”, заяви Росен Плевнелиев.

„Над всички нас е националният стратегически приоритет за европейското и демократично развитие на България, което има чисто и ясно измерение за 2023 г. То е членство в Шенген и Еврозоната. Ако се провалим сега, няма да го има. А това означава да има правителство. Единственият шанс е да има правителство с мандат на ДБ. Ако президентът Румен Радев гледа личния си интерес, може да го даде на БСП или БВ. Ако е държавник, трябва да го даде на ДБ. А те трябва да бъдат на висотата на очакванията, включително и Христо Иванов. Дойде и неговият момент”, каза Плевнелиев.

Ако самият той беше президент сега, би дал третия мандат именно на ДБ.

„България трябва да се ускори към Еврозоната и Шенген. С подкрепата на ПП и ГЕРБ, които имат много какво да споделят с ДБ, може да се получи конструкция, която да направи именно това”, каза Плевнелиев, но не посочи име за премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Оффффф,
    Тая вагина защо не си затвори плювалника, а продължава да скимти като бит педераст?
  • 2
    4
    Lena
    "България трябва да се ускори към Еврозоната и Шенген". Е това е, това си плевнята знае, това си плевнята бае. Референдум и само референдум ще реши въпроса, Банов!
  • 4
    3
    123
    Този ви го напомпват за нов мандат, от мен да знаете. Нон стоп е по телевизите, лансират го по всякакви глупости. Твърде много за провален политик.
  • 6
    2
    Ммм
    А ти ако си нормален човек, а не тъпа плюмка няма повече да си показваш носа навън. Как може изобщо да му искат интервюта на тоя безхаберник
  • 13
    1
    Sтанко
    'магаре да беше пуснато на избори - и то щеше да стане президент" лаза фуквун преди доста време... Е! Той тоя не е различен едно магаре!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари