Родители излизат на протест заради липсата на места в детските градини в София

1
Саня Конакчиева: Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя на децата в група
Саня Конакчиева: Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя на децата в група

"Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя на децата в група и Наредбата за прием няма да промени това нещо".

Това каза пред БНР Саня Конакчиева - зам.-председател на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки". Тя е и член на работната група към Столичната община, която се занимава с детските градини в София, във връзка с подготвени от ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет промени в правилата за прием в детските заведения. По думите ѝ е важно да не са много деца в една група, но важно е да има места.

"Промяна на всякакви критерии, включително и тези, които сега са на обществено обсъждане, няма да увеличи броят на местата в група, просто се конфронтират определени групи родители и се стеснява много повече кръгът на децата, които имат достъп до тази услуга. Това се получава като резултат, а места няма".

Конакчиева посочи пред БНР, че родители на деца, чиито деца не са приети в детските гради, ще излязат отново на протест на 14 юни в София.

Цялото интервю на Лора Търколева със Саня Конакчиева и анкета на Надежда Николова в предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари