РОД: Няма как да има задължителни социални услуги за децата, без съгласието на родителите

2
Цяла година от сдружение "Родители обединени за децата" се борят за отхвърляне първо на Стратегията за детето, а впоследствие и на Закона за социалните услуги
Цяла година от сдружение "Родители обединени за децата" се борят за отхвърляне първо на Стратегията за детето, а впоследствие и на Закона за социалните услуги

Не може да има задължителни социални услуги, които обхващат всички деца, без да се съгласуват с майката и бащата.

Това заявиха в Русе от Сдружението на родителите, които искат пълната отмяна на Закона за социалните услуги.

Според Давид Александров сезирането на Конституционния съд по темата е една от последните възможности да се спре въвеждането на това законодателство в България.

Цяла година от сдружение "Родители обединени за децата" се борят за отхвърляне първо на Стратегията за детето, а впоследствие и на Закона за социалните услуги, като до този момент не срещат подкрепа от управляващите. Сега обаче, след вчерашното сезиране на конституционния съд от БСП, родителите имат надежда че това може да се случи, заяви  един от най-активните членове на сдружението в Русе Давид Александров, предаде Кис 13. Според него един от основните проблеми в Закона за социалните услуги е че обхваща всички деца.

Припомняме, че Законът беше отложен с 6 месеца и ако не бъде отменен, се очаква да влезе в сила от първи юли.

Междувременно се подготвя поредното протестно шествие с искане за пълна отмяна на Закона на социалните услуги. То се планира за 14 март в столицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари