РИОСВ похвали русенци

0
Все повече русенци помагат на пострадали птици и подават сигнали в екоинспекцията
Все повече русенци помагат на пострадали птици и подават сигнали в екоинспекцията Видео: БНТ

Експерти от Регионалната екоинспекция в Русе спасиха няколко животни в беда.

Същевременно се оказва, че през последните години все повече русенци помагат на пострадали птици и подават сигнали в екоинспекцията.

4 акции само за ден, при които са спасени защитените от закона бял щъркел, хвойнов дрозд и прилепи от вида ръждив вечерник. Специалистите от екоинспекцията изпращат животните за лечение в Стара Загора. За хвойновия дрозд са сигнализирали жители на Русе, предаде БНТ.

Анелия Николова – Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе: „От едно дърво е изпаднало едно птиче. Веднага ни звъннаха хората. Отзовахме се може би на 30-ата минута. Птичето е хвойнов дрозд, пойна птичка, и при него имаше някаква травма на крачетата може би заради студа.“

През последните 5 години все повече русенци подават сигнали за животни в беда. 

Анелия Николова – Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе: „При нас акциите са почти ежедневие. За миналата година имаме 57 спасени животни. Най-различни са видовете, като най-голям е броят на щъркелите, следван може би от совичките.“

Експертите съветват, ако се натъкнем на пострадало животно, да не се опитваме сами да го спасим. Ако е защитен вид, трябва да се обърнем към Регионалната екоинспекция. А ако не е – към Общината.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари