Проверяват произхода на мъртви щъркели край Гецово

0
РИОСВ - Русе изпрати информация до Българската орнитологична централа в БАН
РИОСВ - Русе изпрати информация до Българската орнитологична централа в БАН Снимка: Dunavmost

Намерените птици са пет, в полуразложено състояние

Жител на село Гецово е сигнализирал чрез социалните мрежи за намерени мъртви птици от защитения вид бял щъркел през почивните дни, съобщават от РИОСВ - Русе. Експерти на инспекцията своевременно предадоха сигнала до Областна дирекция по безопасност на храните - Разград, които с помощта на общината са прибрали птиците в рамките на деня.

По тяхна информация птиците са пет, в полуразложено състояние, допълнително разкъсани от диви животни, което предполага инцидентът да се е случил преди седмица. Изпратен е един екземпляр за токсикологично изследване в столична лаборатория. Част от птиците са били опръстенени.

РИОСВ - Русе изпрати информация до Българската орнитологична централа към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания (ИБЕИ) на БАН, за да се провери произхода на птиците по данни от пръстените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    МИЛЕНЧО БАЛЕТИСТА
    ХОРАТА ГОВОРЯТ, ЧЕ НЕКАДЪРНАТА БАБА ОТ РИОСВ РУСЕ ДЕТО Я НАЗНАЧИХА ППДБ САМО МОЖЕЛА ДА ЦОЦА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари