Ремонтите на пътищата Русе - Бяла и Русе - Кубрат чакат финансиране

4
Емблематичният Дъгов мост също предстои да бъде ремонтиран през новата година
Емблематичният Дъгов мост също предстои да бъде ремонтиран през новата година Видео: Кис 13

Днес бе представена годишната инвестиционна програма на Областното пътно управление в Русе за ремонт и поддържане на републиканската пътна инфраструктура на територията на региона.

Това стана на заседанието на Областния съвет за развитие. Като цяло необходимите средства за изпълнението на инвестиционната програма са 65 милиона лева. Все още обаче не е ясно каква част от нея ще бъде одобрена от АПИ, съобщи Кис 13.

Акцент в програмата е поставен върху рехабилитацията и провеждането на основни ремонти на цели пътища или участъци от тях през предстоящата 2020-та година. 

От посочената информация стана ясно, че към момента се уточняват детайли и се очаква осигуряване на финансиране за приключването на ремонта на участъка от "Мидата" до разклона за Борово по пътя РусеБяла. Предвижда се и стартиране на ремонта на пътя между Русе и Кубрат, за който има изготвен проект и дори вече е избран изпълнител. През новата година се очаква да бъдат ремонтирани и пътни участъци от второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на областта.

На заседанието днес кметът на Община Две могили Божидар Борисов обърна внимание на проблеми с отводняването на пътя за Кацелово. От Областно пътно управление заявиха, че поддръжат участъка според възможностите си.

В инвестиционната програма е заложено още ремонт и възстановяване на стоманобетонните пътни панели и другите конструктивни елементи, полагане на нови асфалтови пластове, както и подмяна на ограничителните системи на Дунав мост. Емблематичният Дъгов мост също предстои да бъде ремонтиран.

До сряда областният управител ще изпрати писмо до Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" и до министъра на регионалното развитие и благоустройството, с което ще подкрепи представената инвестиционна програма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари