Приключи ремонтът на още 22 километра от пътя Русе - Кубрат

0
Инвестицията е за над 26 милиона лева
Инвестицията е за над 26 милиона лева Снимка: АПИ

Инвестицията е за над 26 милиона лева

Приключи ремонтът на още 22,3 км от пътя Русе - Кубрат. Проектът е изпълнен по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 26 млн. лева, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това е вторият участък от пътя, който е изцяло обновен със средства от оперативната програма. В началото на юни бе издадено разрешението за още 21,5 км от него. С това по програмата са ремонтирани близо 44 км от второкласния път. Той е основна пътна връзка между областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища Русе - Варна, Силистра – Шумен и второкласния път Кубрат - Разград.

С изпълнението на проекта са подобрени технико-експлоатационните характеристики на трасето. Извършена е цялостна подмяна на пътната настилка, заздравяване на конструкцията на местата с недостатъчна носимоспособност, подобрено е отводняването, възстановени са банкетите и бордюрите. Отсечката е с нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Ремонтиран е и мостът в района на село Тетово, който е с дължина 41 метра. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка, подобрено отводняване, монтирани са парапети и ограничителни системи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    И започна...
    И започна кърпежа на асфалта преди Червена вода, след нея в посока Тетово. Браво строители, само след една година и започнаха кърпежите засега на малки участъци, но нищо не се знае?
  • 3
    1
    Мъдито
    Той пъте е готов от три години,ква е тая измислената новина,те даже ремонти му правят вече хахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари