Ремонтираха 6 изпочупени спирки на градския транспорт в Русе

1
Концесионерът продължавал да изпълнява и задълженията си към павилионите на „Лафка“
Концесионерът продължавал да изпълнява и задълженията си към павилионите на „Лафка“ Снимка: Фейсбук / архив

Концесионерът продължавал да изпълнява и задълженията си към павилионите на „Лафка“

Община Русе е извършила проверка на спирките от градския транспорт, които са обект на договорите за концесия. Установени са счупени странични и задни стъклени панели на пет спирконавеса, както и счупени всички стъклени панели на един спирконавес. Изготвен е протокол със състоянието на всеки спирконавес. Концесионерът, който в конкретните случаи е собственик на павилионите „Лафка“, е уведомен, за да предприеме необходимите действия за отстраняване на несъответствията.

Причините за увреденото състояние на обектите, публична общинска собственост, са посегателства и вандализъм, поясниха за в. „Бряг“ от Общината. Съгласно условията на концесионния договор, обектите, засегнати от посегателства, са възстановени от концесионера за негова сметка в 30-дневен срок.

От Общината уточниха също, че що се отнася до павилионите на „Лафка“ на спирките на градския транспорт, въпреки преустановената търговска дейност на неговите контрагенти, концесионерът продължава да изпълнява концесионните си задължения. Той заплаща концесионното възнаграждение, извършва за своя сметка необходимата поддръжка и благоустройство, и поддържа чистотата както на концесионните обекти, така и на прилежащата им територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари