Сигнал към Община Русе: Унищожиха удобните спирки и решиха, че трябва и да печелят повече

29

Русенци негодуват срещу спирките и лошата организация на градския транспорт

Още през далечната 2014 година в Русе, управлението на Пламен Стоилов започна да мести спирките на неудобни за гражданите места.

Това се случи след навлизането на павилионите "Лафка", въпреки недоволството на хората. Така гражданите станаха заложник на бизнес интересите на хазартния бизнес, а Община Русе се оправда, че местенето на спирки се правело заради безопасността на пешеходците. И така години наред хората бяха принудени да тичат като коне до новите спирки. Ако изтърват автобуса, те можеха да изтъркат няколко талончета докато чакат следващия. Но Лафка отдавна хлопна врати, а Община Русе още не може да счупи оковите на русенци и да върне всички спирки на старите им места.

По този повод Росица Младенова е изразила своето недоволство във фейсбук групата "Сигнали към Община Русе":

"Във връзка с обществения транспорт. Публикувам снимки от спирката пред у-ще "Й. Йовков" и срещу Олимп. Когато унищожиха удобните, големи спирки и сложиха тези недоразумения, където пече или вали, и няма къде да се скриеш или да седнеш, решиха че трябва и да печелят повече. Поставиха билбордове от страната на идващите автобуси с цел от другата страна да се вижда добре павилионът на "Лавка". Така изцяло се обезсмисли понятието "спирка", защото трябва да си извън нея/често в локва-у-ще Йовков ,за да виждаш идващите автобуси, и то ако не си обърнат с гръб към тях към информационното табло. И докато четеш да се изпише твоята линия и часа, обръщайки се начесто ,може да видиш как автобусът отминава и ще чакаш още час!

"Лавка" отдавна не работят, но никой не измести билбордовете, за да има видимост и да може да се стои в спирките. Въпреки че съм изтъквала и преди, че информационните табла трябва да са от страната на идващите автобуси, противно на всяка логика ,нищо не се променя. Виждала съм как се снимат от служители на общината ударени стъкла, но никой не взема мерки да се поправят грешките и да може поне да се стои в спирките. А сега те са превърнати често в място за пушачи, на които не може да направиш забележка и си хвърлят фасовете по земята/няма глоби/!

Не се възстановява и изместената при Арена спирка пред комплекс Ялта, а премахнаха пешеходната пътека и стъпалата и сега, за да се стигне до Арена, трябва да обиколиш с покупките през светофарите. Ако автобусите пречат на движението, пред почти закрития комплекс има място за отбивка, но е безсмислено да има спирка пред Арена, след която във всички посоки веднага има спирки, а от "П. Караминчев" да не може да се слезе срещу Кауфланд!

Повечето от нас нямат коли или пари за такси! Защо не се мисли за нас!

Във връзка с разписанията. Например на Печатни платки всички тролеи минават в рамките на 10-15 минути. След това се чака час. Така е и на Олимп. /13-та ,21 ,2 линии/. В отсечката над гарата линии 11 и 18 минават в интервал до 10 минути и 18-та излишно дублира 11 линия, вместо да осигурява връзка с бул "Липник" и кв."Здравец". Новата транспортна схема ,както и възстановяването на едночасовите автобусни карти се отложиха във времето. Не бе възстановена и тролейбусната линия по бул. България /25-та линия / и над гарата нямаме транспорт след 20:00 часа."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    10
    Дим Сто
    ГЕЙБЕРАСКАТА мафия, воглаве с ДПС дълго време ще смуче кръвта на Тъпия БълХарски народ...Хак му е...
  • 7
    9
    Ддр
    Мутренска държава на прoзд народ,пак да гласувате за ОПГ герПдпс ...
  • 9
    8
    Бесен
    В ГЕРБОЛАНДИЯ е така докато не се заличи от лицето на земята СВИРЕПИЯ ПРОСТАК ОТ БАНКЯ БОКО -ТЪПОТО все повече ще затъваме не че сега не сме затънали достатъчно.Идват избори и ако продължаваме да си пишем само във фейса ще става още по зле
  • 23
    7
    Ренегат 1
    Русе все повече запада. Общината е пълна с некадърници, градът се напълни с мангали и разни резаци от разградско. Олигофренията е навсякъде!
  • 25
    6
    11111111
    И малките зелени таратайки да ги махнат.И градският транспорт да стане изцяло общински.Крайно време е Илиева да се махне.Така наречената фирма "Шанс 99"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари