„Редки тъпанари“ събира съзвездие от актьори в Русе

0

Новият спектакъл на Теди Москов „Редки тъпанари“ ще направи своята премиера в Русенския драматичен театър на 24 май, предаде БГНЕС.

Известният режисьор е направил своя театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“, с което започва реализацията на идеята си за кино театър по големите италиански филми от втората половина на XX век.

Смятам като дълг да драматизирам големите италиански филми от неореализма, особено тези на Еторе Скола, и да им направя театрална версия. Първоначално мислех да избера друг филм, но актьорите, на които показах този, го харесаха и затова избрахме „Неизвестни извършители“ на Марио Моничели, с когото лично се познавам“, сподели Теди Москов.

Комедията на Моничели е от 1958 г., номинирана е за „Оскар“ и в нея участват грандиозни актьори като Марчело Мастрояни, Виторио Гасман, Тото и др.

Сценарият е вдъхновен от филма, като интепретацията направихме заедно със Симон Шварц. Гледахме да не бъде всичко едно към едно, заради авторските права. Става въпрос за едни бедни хора, които презират работата и гледат винаги по шмекерлък. Това са трогателно неопитни и неможещи с нищо друго да се занимават крадци, като паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Работата ми с Русенския театър е прекрасна, колегите са много готини. Много е сложна организацията, тъй като в моите представления има полифония от теми, така и паралелно текат, и се преплитат, не е на простия сюжетен принцип, а кино монтажът в театъра е много труден“, обясни режисьорът. Заглавието на театралната версия „Редки тъпанари“ пък се родило по идея на Андрей Слабаков.

Ролите се изпълняват от Мая Новоселска, Явор Бахаров, Робърт Янакиев, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Йосиф Шамли, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров. Сценографията и костюмите са на художничката Виолета Радкова, а музиката – на Пламен Мирчев-Мирона.

След премиерата в Русе представлението ще се играе и в София.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари