Дебют на млад актьор и музикант на сцената на Куклен театър - Русе

2

С премиерата на „Маша и Мечокът“, дебют ще направи Серджио Авакян

На 15 април в Куклен театър – Русе започнаха репетиции на ново заглавие, чиято премиера ще се състои през месец май. „Маша и Мечокът“ по популярната детска приказка е драматизация и постановка на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката в новия спектакъл ще бъде дело на композитора Станимир Иванов.

С премиерата на „Маша и Мечокът“, дебют на сцената на Куклен театър – Русе ще направи и най-новото попълнение в актьорския състав на културния институт – младият мултиталант Серджио Авакян, известен в музикалните среди като SERGIE. В двата актьорски състава на „Маша и Мечокът“ ще видим още имената на познатите и обичани от русенската публика Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова, Кремена Станева и Христина Стоянова.

Серджио завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ през 2023 г. в класа на проф. д-р Константин Каракостов. Освен актьор, той се изявява успешно като певец и музикант – с няколко музикални клипа, композиции за театрални постановки и филми, множество сингли и дори цял албум.

Датите за премиерните представления на „Маша и Мечокът“ предстоят да бъдат обявени до края на месеца. Русенските кукленици се надяват, с новия модерен прочит на любимата приказка, да продължат традицията да създават запомнящи се детски спектакли, оставящи в най-малките зрители и техните родители незабравими емоции. От кукления театър напомнят, че месечната програма, както и винаги актуална информация е достъпна на официалния им уебсайт и в социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари