Ивайло Ненов: Епопея на забравените има важната задача за събуждане на колективната памет

2
Спектакълът "Епопея на забравените" ще бъде представен на 3 март пред публиката в Русе
Спектакълът "Епопея на забравените" ще бъде представен на 3 март пред публиката в Русе Снимка: Дарик Радио

Спектакълът "Епопея на забравените" ще бъде представен на 3 март пред публиката в Русе

Постановката на Драматичен театър „Сава Огнянов“ „Епопея на забравените“ по цикъла от оди на Иван Вазов ще бъде представена пред русенската публика на 3 март от 18:00 часа в Камерна зала на Доходното здание.

В ролите влизат актьорите Ивана Керанова, Ивайло Спасимиров, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Тодор Лазаров, Ростислав Панков и Борислав Апостолов. Сценографията и костюмите са дело на Евгения Явашева, а музиката на Пламен Мирчев Мирона. Билети на специални цени могат да се закупят на касата на театъра от 10:00 до 14:00 и от 14:30 до 18:00 часа всеки делничен ден, както и онлайн на https://entase.to/pj, предава Дарик Радио.

Ето какво сподели режисьорът Ивайло Ненов за спектакъла: “В спектакъла се опитахме да изтупаме стихотворенията от фалшивия патос, с който те се декламираха в продължение на много години, и да потърсим искрения прочит на съвременния човек, преклонението към чутовния подвиг, но и смирено да вникнем в неизбежната равносметка. Защото в одите непрестанно се преплитат: утвърждаването и отрицанието, възторга и страданието, огорчението и вярата, предателството и подвига по пътя на народа ни към свободна България. Епопея на забравените има важната задача за събуждане на колективната памет, защото тъкмо тя е гарант за историческото ни съществуване.

Темите на Вазов в “Епопея на забравените” са вечни. Те се отнасят към всяко едно време, независимо дали е време на революция, войни или мирно време. Такива са темите за предателството, което го има и днес, за страха, който ни съпътства постоянно, за героите. Защото герои има и днес, макар че много от тях са скромни и незабележими.”, коментира Любо Кънев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари