Ребека помни всичко в живота си, откакто е била бебе на 12 дни

0

27-годишна жена помни не само какво е яла вчера, но и всеки един детайл от живота си от 12-дневна възраст.

Ребека Шарък страда от рядко заболяване на мозъка, заради което има невероятна памет - рядко, тъй като само около 80 души по света са диагностицирани с него, пишат "Дейли Мейл" и novini.london.

Ребека, която родом е от Бризбейн, разказва какво е да помниш абсолютно всяка подробност от живота си, да можеш да я посочиш ден по ден и дори да изрецитираш дума по дума любимите си книги - поредицата за Хари Потър.

Най-ранният спомен на Ребека е откакто е била бебе на 12 дни. В публикация в блога си тя разказва как родителите й са я поставили на шофьорското място в колата им, за да й направят закачливи снимки. Тя помни и първия си рожден ден, подаръка, който е получила, и рокличката, в която е била облечена - както и сърбежа, който изпитвала от нея.

Ребека помни какво е яла, с какво е била облечена, как се е чувствала и дори каква е била прогнозата за времето във всеки ден от живота си. Приела е участта си, но не я смята за благословия, тъй като често преживява миналото си по изключително емоционален начин и не може да забрави болезнени моменти от живота си.

В момента Ребека участва в научни изследвания за това как работи човешкото съзнание. Тя се надява да помогне на учените да открият лекарство за болести като дименция и Алцхаймер.

Източник: novini.london
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари