Радосвет Радев: Не всички български бизнесмени са като Ветко Арабаджиев

0
Има много нормални, почтени хора, които искат да си плащат данъците, заяви шефът на Българската стопанска камара
Има много нормални, почтени хора, които искат да си плащат данъците, заяви шефът на Българската стопанска камара Видео: bTV

През последните три години парите, които сънародниците ни в чужбина изпращат у нас, превишават чуждестранните инвестиции.

Това каза в предаването "120 минути" по bTV председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Не е задължително да са лоши условията, за да не влиза капитал, може да се дължи на конкурентна среда, която в случая се изразява в съседите ни Румъния и Сърбия. Като че ли ние в момента не можем да се окажем, онази привлекателна дестинация, която да накара чуждестранния инвеститор да дойде на всяка цена, заяви Радев.

Работникът трябва да бъде сит, предприемачът да бъде "гладен" – гладен за предизвикателства. Само тогава всеки си е на мястото. Възнагражденията трябва да бъдат справедливи, защото всички работим в конкурентна среда, посочи шефът на БСК.

По думите му у нас има доста "гладни" предприемачи, особено в сферата на айти сферата. Българинът е изключително надарен да бъде предприемач, каза Радев.

Той коментира и спецакцията срещу Ветко Арабаджиев. "Във всяко стадо има черни овце. Не ми хареса, че в някои медии започна да се генерализира, че това е целият български бизнес. Това не е така – има много нормални, почтени хора, които искат да си плащат данъците", заяви Радосвет Радев.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари