Радослав Рибарски: Няма да вдигаме данъците, ще има нови мерки за тока и газта

0
Рибарски уточни, че се надява БСП да не напусне коалицията, но ако се наложи, може да има и правителство на малцинството
Рибарски уточни, че се надява БСП да не напусне коалицията, но ако се наложи, може да има и правителство на малцинството Видео: NOVA NEWS

"Смятаме да не вдигаме данъците. На Коалиционния съвет ще бъдат обсъдени нови мерки за високите цени на ток и газ. Компенсациите, които вървят, са мярка, която предприехме за преодоляване на високите цени през зимата, сега ще се разгледат нови мерки".

Председателят на енергийната комисия от "Продължаваме Промяната" Радослав Рибарски за "Офанзива" по NOVA NEWS

Той припомни, че до края на април са били изплатени милиарди левове за ток и газ. "Има няколко механизма за подпомагане, които разглеждаме - като например фючърси за електроенергията. Трябва да има дългосрочни договори и продукти, но в момента търговията ден напред носи печалби", обясни той. И уточни, че се надява БСП да не напусне коалицията, но ако се наложи, може да има и правителство на малцинството.

Той коментира и твърдението на депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за смяна на директора на НЕК. "Потвърдено е, че има нов директор на НЕК и той се казва Мартин Георгиев. Няма поставени ограничения за заемане на поста, стига да е запознат с работата в сектора. Към момента нямаме съмнение директорът на "Булгаргаз" да облагодетелства частни фирми", посочи Рибарски.

Според него прекратяването на доставки ни поставя в ситуация да закупуваме газ от пазара. "Нямам информация за резервиран капацитет за газохранилището на "Ревитуса", "Булгаргаз" трябва да ги осигури. В момента природният газ върви около 95 -100 евро, но при големи количества са възможни по-ниски цени. В "Ревитуса" няма руски газ", подчерта депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари