ПСС в България е единствената служба в света, която няма машини за въздушна помощ

0
Ние сме в края на 19-ти век като технологии, обясни Емил Нешев
Ние сме в края на 19-ти век като технологии, обясни Емил Нешев Видео: NOVA

Това коментира за "Твоят ден" по NOVA Емил Нешев от Планинската спасителна служба към БЧК

"От 50-те години на миналия век във всяка дейност за планинско спасяване се използват хеликоптери, ние сме в края на 19-ти, началото на 20-ти век като технологии. Като оборудване сме добре, но единствено за наземна работа. Ние сме единствената служба в света, която няма машини за въздушна помощ", каза Нешев.

По думите му има липса на държавно политическо решение. "Допреди няколко години съществуваше частна компания, която се занимава с въздушна помощ, тя не срещна подкрепа от държавата. Докато я имаше, нещата се случваха изключително добре - качествено и безопасно. Призовавам целият въздухоплавателен ресурс да може да се използва в случай на search and rescue", каза той.

От 500 души само 47 души не са доброволци в ПСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари