Мъж е с тежка хипотермия, след като останал без обувки на връх Вихрен

1
Туристът е стигнал до хижа "Бъндерица" по чорапи
Туристът е стигнал до хижа "Бъндерица" по чорапи

Туристът е стигнал до хижа "Бъндерица" по чорапи

Сигнал към ПСС е подаден минути преди 5:00 часа тази сутрин от Спешна помощ. Мъжът е качвал връх Вихрен в късните часове на нощта, когато е паднал в дупка и е загубил обувките си.

По чорапи е стигнал до хижа "Бъндерица", където е успял да се завие с одеяло и се е обадил на Спешна помощ. Те сигнализирали планинските спасители. Екип от двама човека с шейни веднага си насочили към мястото, където се е намирал туристът.

Свалили го до паркинга на Шилигарника, където е поет от спешните екипи. Мъжът е бил с тежка хипотермия, сериозно измръзване. Той е транспортиран в болницата в Разлог, където е прегледан и в момента се лекува там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Хм,
    Навярно е търсил майка си там?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари