Продава се българско менте на Lamborghini

0

"Евтината" реплика на Lamborghini Reventon съвсем не е толкова евтина

Lamborghini Reventon, представен през 2007 г. беше най-ексклузивният и най-скъпият автомобил на марката по това време. Италианската компания е произвела само 20 бройки от този суперавтомобил (21, ако броим експоната в музея на марката) и в наши дни е невъзможно да се сдобиете с такъв автомобил за по-малко от един милион долара. Освен ако разбира се не се наемете да си го направите сам.

Репликата, която ви показваме не е от най-успешните, но любопитното е, че е направена в България. Авторът на проекта взима за основа Fiat Coupe. Резултатът, както се вижда от снимките, не е особено привлекателен, но в момента този автомобил се продава за сумата от 12 145 долара, информира Факти.бг.

От донора дори са използвани някои външни елементи, като например фаровете. Изглежда, че задните светлини са от камион или полуремарке. Външните панели са оригинални, направени от стъклопласт, като вратите са повдигащи се нагоре, но с много по-примитивен механизъм. Колелата със скромен диаметър, а от външния вид се набива на очи липсата на въздухозаборниците, така необходими за суперавтомобил.

Под тази привидна външност на Lamborghini се крие четирицилиндров двигател, но какъв е точно е той - не е ясно. Донорът Fiat е оборудван с двигатели 1.8 и 2.0 литра с мощност от 131 до 190 к.с. (с изключение на редовите „петаци“). Интересна особеност е, че двигателят е преместен в центъра, между седалките и задния мост. Предаването е механично, но и за него няма подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари