Президентът връчи мандата на „Продължаваме промяната“

0
Асен Василев е кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната"
Асен Василев е кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната" Снимка: bTV

Асен Василев е кандидатът за премиер от най-голямата парламентарна група "Продължаваме промяната"

Държавният глава връчи папката за съставяне на правителство на посочения за кандидат-премиер от най-голямата парламентарна група - "Продължаваме промяната". Това е Асен Василев. Кирил Петков поема преговорния екип за подкрепа за кабинет "Василев", предаде bTV 

"България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите споделят основателни тревоги за растящите цени, за нарастващата неизвестност и нестабилност", заяви държавният глава при връчването на мандата.

БСП се връща на масата на преговорите след като Кирил Петков няма да е номиниран за премиер. Разривът дойде след изгонването на руски дипломати.

Нашето условие е изпълнено, ще разговаряме с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Част от приоритетите са и наши, но ще добавим и свои: социална политика, здравеопазване“, каза Корнелия Нинова, лидер на БСП.

„Демократична България“ са готови на разговори за правителство, но не всяка цена.

Важни са тези коалиционни отношения как ще бъдат структурирани и как ще се взимат решенията, защото сега имаше сериозен проблем в комуникацията и взимането на решения, който премина през къси съединения и беше основна причина за разпадането на коалицията“, коментира Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

Бившите партньори в коалицията от „Има такъв народ“ ще отидат на преговори, ако бъдат поканени, но за тях и Асен Василев не е добър вариант.

Излязохме от тази коалиция заради Кирил Петков и Асен Василев, те предлагат Асен Василев, това не е приятелска ръка, това е някаква рокада, имитация на дейност“, отбеляза Тошко Йорданова, зам.-председател на ИТН.

Според ГЕРБ дори този нов опит за правителство да събере подкрепа, следващ вот на недоверие ще е фатален.

„С този режим на ротация, до края на мандата ние може да имаме осем различни премиери. И ако някой има подобни амбиции да започне да прави списъци по шест месеца всеки“, каза Томислав Дончев, депутат от ГЕРБ –СДС.

И Петков, и Василев нарушават законовите правила, включително и при изгонването на руските дипломати е мнението на ДПС.

„Откакто Кирил Петков и Асен Василев влязоха на терена на българската политика, от миналата година май месец, се случи нещо, което не е нормално. не е нормално лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да се обявява за нормално“, заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

„Възраждане“ виждат смисъл от избори.

Смятате ли, че има разлика между Асен Василев и Кирил Пеков, всички знаем, че Асен Василев е министър-председател в сянка“, коментира Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“.

От „Продължаваме промяната“ ще търсят подкрепа и от независимите депутати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари