Асен Василев: Президентът да не крие политическия си провал в Европа зад технически критерии!

0
За разлика от властолюбците, които правят всичко възможно да управляват служебно, ние направихме партия и се явихме на избори, за да спечелим доверието на хората, добави съпредседател на "Продължаваме Промяната"
За разлика от властолюбците, които правят всичко възможно да управляват служебно, ние направихме партия и се явихме на избори, за да спечелим доверието на хората, добави съпредседател на "Продължаваме Промяната" Снимка: Цветомир Петров / БТА

За разлика от властолюбците, които правят всичко възможно да управляват служебно, ние направихме партия и се явихме на избори, за да спечелим доверието на хората, добави съпредседател на "Продължаваме Промяната"

Президентът да не крие политическия си провал в Европа зад технически критерии“, каза Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме Промяната", цитиран от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Коментарът е по повод думите на президента Румен Радев за влизането на България в еврозоната. По-рано днес президентът Румен Радев коментира упреците към служебното правителство, че е нарушило решение на Народното събрание във връзка с необходимите стъпки за членство в еврозоната от 1 януари 2024 г.

България може да влезе в еврозоната през централния вход още на 1 януари 2024 г. с вече изпълнени четири от пет технически критерия. "Продължаваме Промяната" (ПП) смятаме, че е напълно възможно да спазим срока, защото основният технически критерий, който не изпълняваме в момента, е свързан с инфлацията в Европа, предизвикана от войната. Припомняме, че Хърватия беше допусната в еврозоната в неизпълнение на два критерия – инфлацията и съотношението на външен дълг към брутния вътрешен продукт, се посочва в съобщението, изпратено от пресцентъра на ПП.

Ако служебното правителство имаше воля, можеше да поиска нов конвергентен доклад. В него инфлацията ще бъде замерена от април 2022 г. до април 2023 г. Така страната ни може да изпълни този технически критерий, тъй като ще се вземе предвид понижението на инфлацията през първите три месеца на 2023 г. спрямо същия период на 2022 г. Относно втория неизпълнен от България критерий за четири неприети закона, конвергентният доклад трябва да излезе в средата на юни. Дотогава, при работещ парламент, тези закони могат да бъдат приети, посочват от ПП.

„За разлика от властолюбците, които правят всичко възможно да управляват служебно, ние направихме партия и се явихме на избори, за да спечелим доверието на хората“, добавя Асен Василев, цитиран от пресцентъра на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    XMAN
    А бе, Асене, ти знаеш ли, че имаш страшни очи ;-)))
  • 0
    4
    Той каза
    Минету поразяващата уста.
  • 2
    3
    До хасан василеф!
    Хасане долен педерас! Стааш за курва на международното хасане
  • 6
    2
    асенчо,
    двете ви партийки не можете събра толкова гласове, колкото има радев мажоритарно! аде малко по-скромно, ама и аз кви ги дрънкам пп и скромност - пълен оксиморон!
  • 1
    1
    Аз
    Откога ви казвам, че е женски педераззз!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари