Президентът призова депутатите да дарят и заплатите си за март

2
Ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изказвания, има лесно решение - кръгом и бегом обратно към месец март
Ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изказвания, има лесно решение - кръгом и бегом обратно към месец март

Президентът Румен Радев призова депутатите да дарят и заплатите си за март. Държавният глава не отговори на въпроса ще наложи ли вето на актуализацията на бюджета.

На депутатите и министрите, които възнамерявали да дарят заплатите си към края на извънредното положение, президентът Румен Радев припомни, че вече е дарил месечното си възнаграждение в началото на кризата:

"Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и когато е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм. Уважаеми народни представители, дарението за мен е личен акт, но ако много държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изказвания, има лесно решение - кръгом и бегом обратно към месец март. Сега си дарете и мартенските заплати, както го направих и аз".

Президентът не отговори на въпроса, дали ще наложи вето на актуализацията на бюджета и на поправките в закона за извънредното положение:

"Промените в Закона днес ги очаквам да постъпят в президентската институция. Когато ги разгледам, ще взема своето решение“.

Припомни, че заедно със здравните мерки, трябват и убедителни мерки за борба със социално  икономическата криза:

"Има вече прохождане за част от тези мерки, но все още сме далеч от желаното".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари