Румен Радев може да наложи вето на държавния бюджет

2
Това би се случило, ако парламентът не озапти министъра на финансите, заяви президентът
Това би се случило, ако парламентът не озапти министъра на финансите, заяви президентът Снимка: БГНЕС

Това би се случило, ако парламентът не озапти министъра на финансите, заяви президентът

"Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира "Булгартрансгаз"" - това коментира пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

"Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лева дълг. Постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори. Но недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс, тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна за текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това отваря широко и възможност за злоупотреби", подчерта държавният глава, цитиран от БНТ.

Радев призова разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра. Посочи, че досега президент не е налагал вето на държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, той не изключва и такъв вариант.

Румен Радев изрази своята благодарност към всички екипи от различни структури и звена на Българската армия и доброволци, които "не чакаха от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари