Венко Сабрутев: Ако президентът наложи вето на бюджета, започва война срещу хората

2
Депутатът от ПП-ДБ определи като лъжа думите на президента, че в Бюджет 2024 се планира продажба на държавни земи
Депутатът от ПП-ДБ определи като лъжа думите на президента, че в Бюджет 2024 се планира продажба на държавни земи Снимка: Facebook

Депутатът от ПП-ДБ определи като лъжа думите на президента, че в Бюджет 2024 се планира продажба на държавни земи

Всеки път, когато президентът заговори за бюджет, трябва да си припомним, че неговият финансов министър говореше за свърхдефицит и фалит на държавата. Държавният бюджет означава политики. Ако той наложи вето на този бюджет, това означава, че тръгва срещу хората, започва война срещу тях, защото в бюджета има редица повишения на доходите. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Венко Сабрутев по повод критиките на държавния глава Румен Радев към бюджета на министъра на финансите Асен Василев.

Ако мога да определя с една дума този бюджет, това е бюджет на повишаване на качеството на живот на българските граждани. В него има доста повече пари за здравеопазване, за образование, за общините. Този бюджет връща равномерното разпределяне на средства там, където са хората, няма партийно разпределение, заяви Сабрутев.

Той определи като лъжа думите на президента, че в Бюджет 2024 се планира продажба на държавни земи.

По думите му не може да се казва, че няма реформа в здравеопазването при положение, че кабинетът предвижда няколко милиарда повече за сектора.

С този бюджет, отивайки при личния си лекар, вече не може да чуете репликата че няма направление за специалист. Досега системата беше недофинансиарна, сега вече е финансирана. Преди възможностите на системата се изчерпваха преди да изтече месеца. Това вече не може да се случи, посочи депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България".

Има смяна на фокуса от болнична в доболнична помощ, защото трябва да работим на ниво превенция. Трябва да работим за такова здравеопазване, което да превентира, за да не се разболяваме, добави той.

Венко Сабрутев обвиненията към управляващите за списъка с проекти, които общините имат прави да подадат за финансиране от Бюджет 2024, са безпочвени.

Министерството на финансите прави реформа. Това е ключова реформа за повишаване на капиталовите разходи. Това са пари, за да може да се повиши качеството на живот на хората Това са пари за инфраструктура, за ВиК системи и т.н. На всеки три месеца списъкът с проекти ще може да се актуализира. Тази програма означава равнопоставеност на всички кметове, каза още Сабрутев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Венко, наше момче си ти,...
    Молим те, потърси вашийо "академик" сапунче да ти даде, гъзлето да подмиеш, че много мирише, бе! А внушенията си си ги заври - знаеш къде! И ако Президентът Радев не наложи вето - те тогава работи против народа! Обаче! Идиотите от "сглобката" де да знаят - то за това си требе акълец ...! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари