Превърнаха BMW M5 в пикап

0

По австралийските пътища се движи един много необичаен пикап.

Става дума за BMW M5 (E39), трансформацията на което е направена в ателието Southern Rod & Custom. Пикапът е специална поръчка от състезателя по голф Стюърт Епълби, пише Факти.бг.

Работата е в това, че в Австралия автомобилите тип пикапи са много разпространени. Леките такива коли даже си имат собствено название - ute. Подобни модели дори серийно се произвеждаха от австралийския Ford и от Holden.

Сега обаче заводите на Ford и от Holden са закрити, а и освен това Епълби е искал точно BMW M5. Каросерийните панели са почти изцяло нови, като вследствие на промяната колата е по-дълга със 125 мм.

Монтирани са 20-цолови джанти Custom DPE Signature S20, а новото задно окачване Hewland е заимствано от състезателен автомобил. Петлитровият V-осмак с мощност 400 коня и шестстепенната механична трансмисия са оставени без промяна.

В салона се появяват още по-луксозни елементи. Седалките са тапицирани с алкантара, а и самите те са подчертано спортни. По специална поръчка на голф играчът е монтирана и много мощна аудио система.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари