Престоят в болница често отключва агресия у пациентите

0
Има критичен недостиг на медицински сестри
Има критичен недостиг на медицински сестри

Има критичен недостиг на медицински сестри и не бива от една случка да правим пълна картина на българското здравеопазване.

Това каза  Милка Василева от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Василева коментира случая във варненска болница, който приключи с разследване на опит за убийство, след като 89-годишен пациент нападна свой 80-годишен състайник във Варна.

"За пореден път казвам – не е възможно една медицинска сестра сама на нощно дежурство да обслужва 30 болни", посочи Милка Василева, според която недостигът на медицински сестри у нас се неглижира от години. Трябва да има много бърза връзка и с човек от охраната, защото медсестрите разчитат на собствената си физическа сила, за да разтърват пациентите, поясни още тя.

Василева смята, че болестта и попадането в болница нерядко са отключващи фактори за агресията на пациентите:

"Когато човек е болен, когато е недоволен, при него се появява едно по-сериозно чувство на агресия и доста често тази агресия е обърната към медицинския персонал, най-често към медицинските сестри. И понякога те действително стават жертва на насилие на работното си място." 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари