Престъпник с БМВ в луда гонка с полицаи

0
Нарушителят бил обявен за общодържавно издирване
Нарушителят бил обявен за общодържавно издирване

Столични полицаи преследваха и заловиха 26-годишен криминално проявен мъж, обявен за общодържавно издирване, съобщават от МВР.

Около 2.30 часа в сряда на ул. „Слатинска” в София полицаи подали сигнал за спиране на „БМВ 316”, но водачът не се подчинил и продължил по бул. „Цариградско шосе” към изхода на София. Полицейският патрул последвал беглеца, като междувременно били уведомени всички дежурни екипи. 

Автомобилът продължил по бул. „Цариградско шосе” към Герман,  водачът не се подчинил и на сигнал от включилите се допълнителни полицейски екипи. Той пътувал по околовръстния път в посока Чепинци. За  пореден път отказал да спре и се насочил в посока към Световрачане.

По това направлението били насочени допълнителни автопатрули, които продължили след „БМВ“-то към Нови Искър.

Шофьорът няколко пъти правил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно и след продължително преследване в кв. „Кумарица” той ударил една от патрулките, след което опитал да избяга, предава Дарик.

За да не му позволи да се измъкне, един от полицаите стрелял със стоп патрон, ранил мъжа в бедрото и той бил задържан. При проверка станало ясно, че той бил обявен за общодържавно издирване от Районното управление в Първомай, криминално проявен е за кражби и шофиране след употреба на алкохол и няма книжка.

Пострадалият е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари