Пред тенис кортовете в парка няма да има зона за паркиране

1
Правят 250 нови паркоместа по протежението на „Алеи Възраждане“
Правят 250 нови паркоместа по протежението на „Алеи Възраждане“

Пред тенис кортовете в парка няма да има зона за паркиране след обновяването.

Това стана ясно на миналата сесия на ОбС-Русе от питането на Иво Пазарджиев към кмета на Община Русе, което засегна текущия ремонт в Парка на младежта.

Общинският съветник бе сигнализиран от граждани, които проявяват своето недоволство по отношение протичащият в момента ремонт на алеята, която води към тенис кортовете и се явява продължение на улица „Битоля“.

Пазарджиев сигнализира, че се намаляват и местата за паркиране на автомобили на граждани, посещаващи едно от най-големите спортни съоръжения, принадлежащи към този вид спорт в национален мащаб.

В отговор главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска заяви, че понастоящем по Оперативна програма „Региони в растеж“ се изпълнява инвестиционен проект за ремонт и реконструкция в района. Този така наречен четвърти етап е изцяло предвиден като пешеходна зона. Там ще могат да преминават коли единствено на специализиран транспорт.

Мисленото продължение на улица „Битоля“ ще бъде оформено като алея, като ще бъдат монтирани и антипаркинг елементи, един от които ще бъде хидравлично повдигащо се и спускащо се колче.

Предвидени се да се изградят около 50 паркоместа по протежението на „Алеи Възраждане“ в етап 4, като от тях 3 ще са за хора с увреждане. Те ще бъдат оформени по същия проект. За другите над 200 места по продължението на Алеи „Възраждане“ се мисли за поетапно възлагане за изпълнение от идната година.

Председателят на групата общински съветници на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Иво Пазарджиев настоя за пореден път срочно да се вземат мерки срещу неправилното паркиращите МПС в района, които загрозяват общият вид на Парка и дразнят русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари