Предлагат да се увеличат цените за ползване на тенис кортовете в Русе

0
Вносители на предложението са двама съветници от ВМРО
Вносители на предложението са двама съветници от ВМРО

Вносители на предложението са двама съветници от ВМРО

Общинските съветници от Патриотите - ВМРО Луиза Попова и Иво Пазарджиев внесоха предложение за изменение на Наредба №16 за местните такси и цени на услуги, с което искат увеличение на цените за ползване на тенис кортовете в Русе.

С предлаганата промяна се предвижда следната актуализация:

  1. За ползване на тенис кортове от граждани на свободен достъп в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 10.00 лв. без ДДС на час.
  2. За ползване на тенис кортове от ученици в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 8.34 лв. без ДДС на час.
  3. За ползване на тенис кортове от ученици и граждани на свободен достъп в делнични дни от 17:00 часа до 21:00 часа, както и през целия ден в събота и неделя – 12,50 лв. без ДДС на час.
  4. Цена за използване на 7 и 8 корт (източно от централен корт) през делнични и почивни дни от лицензирани спортни клубове за тренировъчни занимания на лица до 18-годишна възраст – 6,67 лв. без ДДС на час.

В момента цените са:

  1. За ползване на тенис кортове от граждани на свободен достъп в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 6.67 лв. на час.
  2. За ползване на тенис кортове от ученици в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 5.00 лв. на час.
  3. За ползване на тенис кортове от ученици и граждани на свободен достъп в делнични дни от 17:00 часа до 21:00 часа, както и през целия ден в събота и неделя – 10.00 лв. на час.
  4. Цена за използване на 7 и 8 корт (източно от централен корт) през делнични и почивни дни от лицензирани спортни клубове за тренировъчни занимания на лица до 18-годишна възраст – 5.00 лв. на час.

Мотивите са, че несигурната икономическа обстановка, високите цени на ел.енергията и горивата, създаващи трудности и невъзможност за посрещане на разходите, обуславят необходимостта от актуализиране на цените на множество услуги, в това число и за ползване на тенис кортовете. Също така тенис базата се нуждае от сериозно модернизиране, чрез ремонтиране и освежаване на сградата и подобряване на качеството на настилката. От много години се усеща необходимост от изграждане на съоръжение спортен балон за тенис кортовете – въздушно подържаната конструкция тип балон, която е идеално решение за сезонно или постоянно използване на тенис кортовете. Позволява покриване на един или няколко тенис корта.

Предложения и мнения по измененията може да се направят в 14-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Любител на тениса
    Браво! Голямо смятане ще падне при тези цени - 6.67,8.34,12.50.Ще трябва да се назначи и дипломиран експерт счетоводител,ако не останат за “балон”- Здраве да е !
  • 3
    4
    Любо
    Мърши то трябва без пари да е от къде дете ще има 20 лева за 2- 3 игра на ден
  • 3
    3
    Zaio baio
    русе е малък и беден град за тенис. най-много шах за дядовците по пейките да върви.
  • 6
    2
    Песимист
    Всичко това ме кара да си мисля,че ако реконструкцията на Норд се случи,то десятка няма да стига за вход???
  • 12
    1
    Ай, майчицееее
    За Пазарджиев коментарите са излишни ама тая Луиза и мъжа и са глупендери в период. Как на ученик ще му искаш 8 лева на час за да спортува детето бе?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари