Г-н Кмете, ще направите ли ремонт на паркинга пред тенис базата в Младежкия парк?

0

Пазарджиев с въпрос към кмета за паркинга пред тенис кортовете.

Тенис кортовете в Младежкия парк са сред местата, където през по-голямата част от годината спортуващите този спорт русенци прекарват своето време. Базата се намира на изключително подходящо място и е сред най-големите в България, благодарение на изградените 9 тенис корта. Същата бива посещавана от русенци и гости на града.

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Иво Пазарджиев отправя свое питане до Кмета на Община Русе относно състоянието на пространството пред спортния имот, обособено за паркинг.

Към настоящия момент същият е изграден от плочки, подредени решетъчно, за да може през тях да израства трева, което е подходящо решение с оглед локацията на съоръжението в парка. С годините обаче много от плочките са изчезнали, други са разместени и теренът около тях се е деформирал, което при дъждовно време позволява образуването на множество локви.  

Проблем се явява и ограниченият брой места за паркиране най-вече с оглед натовареността на базата от трениращи граждани, както и от родителите, които придружават децата си, при тренировъчните им занимания. Поради тази причина много от шофьорите избират да паркират своя автомобил в тревните площи, което според председателя на групата общински съветници на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ провокира недоволство от страна на много русенци, разхождащи се в парка.

Въпросите, които Пазарджиев отправя към Кмета на Община Русе по темата са следните:

Първо - има ли възможност през 2018 г. да бъде извършен ремонт на паркинга пред тенис базата в Младежкия парк?

Второ - счита ли Кмета на Община Русе, че има възможност за увеличаване на броя на местата за паркиране около тенис кортовете и същите да бъдат очертани със съответната маркировка?

Трето - предвижда ли се поставяне на ограничителни колчета, с оглед на това да не се паркира в тревните площи около тенис базата?

Общинският съветник счита, че с оглед предстоящите мащабни ремонти на уличната мрежа в гр. Русе, Община Русе би могла да извърши ремонт на вече съществуващия паркинг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари