Позиция на Енерго Про по казуса в село Иваново

0
Направихме проверка по случая и бихме искали да направим следното уточнение, заявиха от енергодружеството
Направихме проверка по случая и бихме искали да направим следното уточнение, заявиха от енергодружеството

Енерго Про поиска право на отговор във връзка със статията "Служители на Енерго Про - Русе безчинстват по селата", публикувана от Dunavmost в рубриката "Русенски репортери".

В нея г-н Маринов твърди, че служители на енергодружеството "режат дървета, които не се намират под проводници от електропреносната мрежа".

Ето с каква позиция по казуса излязоха от Енерго Про:

"Във връзка с публикувана във вашата медия информация за „безчинства на служители“ на ЕНЕРГО-ПРО Русе направихме проверка по случая и бихме искали да направим следното уточнение: на 07.11.2019, при изпълнение на обект от инвестиционната програма на електроразпределителното дружество в село Иваново е извършена подмяна на трансформаторна машина в трафопост в края на селото, извън асфалтов път. За подмяната е използван бордови камион с кран и се е наложило частично кастрене на две дървета извън частни имоти, тъй като достъпът до съоръжението е бил затруднен. Предприетата мярка е част от инвестиционната програма, утвърдена от КЕВР и е задължителна за изпълнение от дружеството и цели сигурност и качество на електрозахранването на жителите в района.  

Обръщаме внимание също, че ЕНЕРГО-ПРО предлага 24-часова връзка с телефонните центрове на дружествата от Групата, обявени на интернет адрес https://www.energo-pro.bg/bg/Kontakti. Информация може да бъде подавана по всички въпроси, касаещи електроразпределението и електроснабдяването в Североизточна България. Това включва и казуси като описания в статията. Компанията винаги посочва денонощен телефон за връзка и при периодичните публикации на новини и уведомления за планирани прекъсвания на електрозахранването в регионални вестници.

Екипът на дирекция Комуникации на ЕНЕРГО-ПРО Варна е винаги на разположение за журналистически запитвания и до момента никога не е отказвана информация. Разчитаме в бъдеще да се обръщате към нас и да търсите и нашата гледна точка по всякакви казуси, свързани с доставката и разпределението на електроенергия."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари