Пожар изпепели къща на многодетно семейство

0
Вече започна дарителска кампания, която да помогне на семейството да изгради къщата си отново
Вече започна дарителска кампания, която да помогне на семейството да изгради къщата си отново Снимка: TV+

Пожар изпепели къща в септемврийското село Карабунар 

Само бързата намеса на съседите е спасила 70-годишния собственик на къщата, който е неподвижен. Изгорялата къща е давала подслон и на многодетна майка. Вече започна дарителска кампания, която да помогне на семейството да изгради къщата си отново.

Само до преди няколко часа тази изпепелена къща е била дом за майка с 6 деца и възрастен незрящ мъж, предава TV+

Огънят пламва малко преди 20 часа снощи. В къщата е само 70-годишният дядо Иван. Сред хората, които първи се притичват на помощ е кметът на Карабунар. Той и съседи спасяват живота на възрастния мъж. Когато пристига на място кметът вижда, че огънят е обхванал покрива на къщата.

Иван Каменарски кмет на с. Карабунар : "Първото което исках да установя дали има живи хора в къщата и затова се наложи да вляза в тази част където е възможно. Там открих бай Иван, който спеше завит през глава, даже не знаеше, че другата част на къщата гори. И ако не бяха ми подали сигнала и към мен да мога да вляза със сигурност щеше да се задуши от дима."

От 15 години 38-годишната Ася и шестте ѝ деца живеят в изгорялата къща и се грижат за възрастния мъж. Сега те остават на улицата.

Ася Димитрова : " Изгоря спалня, която купих втора употреба, на децата дрехите, документи, лични карти, почти всичко изгоря. Имах бая багаж вътре, всичко изгоря. Дивани, спални – всичко отиде."

Бай Иван още не може да повярва, че го е сполетяло такова нещастие.

бай Иван : " И ма влачи вънка та ма извлече, иначе щех да умра тука. Тежко е много. Това ли трябваше да ма постигне, но дойде... Кво да направя?"

В пожара изгоряло всичко, което многодетната майка притежава. Съседи и приятели вече започнаха кампания за събиране на средства . Освен пари, Ася и децата ѝ се нуждаят и от дрехи, обувки и мебели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари