Повдигнаха обвинение на мъжа, нападнал Салман Рушди

0
Заподозреният пледира невинен пред съда в Ню Йорк
Заподозреният пледира невинен пред съда в Ню Йорк Снимка: The German Press Agency

Писателят е на изкуствено дишане, след като беше намушкан два пъти

Хади Матар, намушкал с нож британския писател Салман Рушди, беше обвинен в опит за убийство и нападение и е задържан в ареста без право на освобождаване под гаранция, съобщиха световните агенции.

Заподозреният пледира невинен пред съда в Ню Йорк, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полицията на щата Ню Йорк съобщи в събота, че 24-годишният Хади Матар от Феървю, Ню Джърси, е бил задържан в затвора на окръг Шатокуа, припомня ДПА. Рушди е на изкуствено дишане, след като беше намушкан два пъти. Прекъснати са нерви на едно око и една ръка на писателя, който може да загуби засегнатото око.

Извършеното в САЩ нападение с нож срещу Салман Рушди поднови обществения интерес към творчеството на автора, включително романа му от 1988 г. "Сатанински строфи". Продажбите на книгата, вследствие на която Иран обяви фетва срещу него през 1989 г., нараснаха още днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари