Намушкаха с нож в затвора осъдения полицай за убийството на Джордж Флойд

1
Дерек Шовин е тежко ранен и е настанен в болница
Дерек Шовин е тежко ранен и е настанен в болница Снимка: Court TV via AP, Pool

Дерек Шовин е тежко ранен и е настанен в болница

Осъденият за убийството на цветнокожия американец Джордж Флойд бивш полицай Дерек Шовин, който е в затвора, беше ранен при нападение с нож, предаде Асошиейтед прес, като се позова на свои източници.

Според събеседниците на АП, които са се съгласили да говорят при условие за анонимност, нападателят също е затворник, съобщава БТА.

По данни на агенцията Федералната служба по затворите е съобщила за нападение с нож в учреждението за лишаване от свобода, където изтърпява наказанието си Шовин, но без да уточни името на ранения. Службата допълва, че той е приет в болница.

АП е отправило запитване за коментар до адвокатите на Шовин и ФБР.

Шовин беше признат за виновен и осъден на 22,5 години затвор за убийството на Флойд през май 2020 г. в Минеаполис, щата Минесота, отбелязват агенциите.

Смъртта на цветнокожия американец, който почина при задържане по подозрение за използване на фалшив чек за 20 долара в супермаркет, предизвика вълна от масови протести срещу полицейския произвол. Демонстрациите прераснаха в улични безредици, при които бяха опожарявани магазини и коли. Постепенно протестните акции и размириците се пренесоха и в други американски градове. При тях загинаха 29 души, а арестуваните бяха над 14 000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    до 2
    те много има, които не са си подавали носът от България или само са ходили по разни стерилизирани екскурзиийки с хотелче и all inclusive и екскурзовод и говорят "ама на запад колко е хубаво... на запад колко е некорумпирано... на запад колко е културно и цивилно" в Англия, САЩ, всеки ден се избиват като диви животни, едните се разстрелват другите се разпарят, понеже не им дават да притежават огнестрелни оръжия само че новините за това се потулват, за да не ги чете почти никой, а да четат какво направи Мадона, Бейонсе и другите маймуни от сатанинския Холивуд всички държави, които са били колонизатори, робовладелци и т.н. в момента са морално осакатени и духовно деформирани - цяла западна европа, северна америка... това са много изродени места с хора, които от една страна са свикнали да живеят добре, а от друга са много зле, наркомани, бездомници и пак имат самочувствие, че са нещо повече от останалите въпреки че живеят в още по-голяма кочина
  • 7
    2
    !@#$
    Много обичам като ми дуднат "ама ако беше в Америка, щяха да ги изпопребият, да ги застрелят на място". Обичайно от хора, които не са и стъпвали в щатите. Тези хорица нямат и представа колко полицаи са из затворите им с по 50 ... 80 години присъди за превишаване на права. И обичайно не доживяват и 5 години от присъдите си. Всичко това го казвам във връзка с варварщината /поредна/ от нашата полиция. Просто полицаите, които били пренапрегнати трябва да започнат да влизат в затвора.
  • 5
    1
    Желая му
    Скорошно оздравяване! Каня го на мои разноски тук, в България, че популацията на нашенските афро-американци доста нарасна! Та ... ако може човекът да направи нещо по тоя въпрос!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари