Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

0
Рушди остава в болница със сериозни наранявания
Рушди остава в болница със сериозни наранявания Снимка: Getty images

Авторът на „Сатанински строфи“ Салман Рушди вече не е на командно дишане и ден след като беше намушкан в щата Ню Йорк, може да говори, съобщи Асошиейтед прес 

Рушди остава в болница със сериозни наранявания, но писателят Аатиш Тасир снощи написа в „Туитър“, че „машината е изключена и той говори (и се шегува)“. Литературният агент на Рушди Андрю Уайли потвърди тази информация без да дава допълнителни подробности, информира БТА

По-рано вчера мъжът, обвинен в петъчното нападение в института "Шътокуа" – център за образование и отдих, пледира невинен по обвиненията в опит за убийство и нападение, наречени от прокурора „планирано“ престъпление.

Обвиненият Хади Матар, на 24 години, беше задържан без право на гаранция.

75-годишният Рушди е получил наранявания в окото, ръката и черния дроб. Той може да загуби зрението на пострадалото око, каза агентът му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари