Порой потопи улиците в Русе

30

Силен дъжд се излива над Русе

Всеки пък когато завали пороен дъжд, у нас крие надеждата, че няма да закъсаме из наводнените русенски улици, но уви! За пореден път стихията ни изненада……

От АППД съобщиха, че тази вечер в Русе са паднали 4,3 литра на кв.м., което не е кой знае какъв порой, тъй като историята помни и по-лоши времена. Но и той се оказа достатъчен, за да заприлича Русе на една същинска Венеция. Само дето ние не сме като венецианците с канута и гребла, а се придвижваме, шляпайки из огромните лодки или с автомобилите, които обичайно „закъсват“ под вода. Особено тежко е положението по булевардите „Липник“, „Тутракан“, ул. „България“ и ул. Студентска.

Буквално си е риск за живота да си с кола по въпросните пътни участъци, тъй като не се знае водната стихия накъде ще те понесе. Уж бяха правени съвременни ремонти, с уж адекватна канализационна система, която да отвежда своевременно водата, но явно или майсторите не са си свършили работа, или тези, дето ги контролират, или и двете.

Докога ще продължава тази мъка за хора и институции, никак не е ясно. Поне в обозримото бъдеще. Защото сега от общината пак ще кажат, че валяло силно и шахтите не са могли да поемат дебита вода. А пък утре ще бъде разпоредено да се започне чистенето на отводнителните съоръжения. След дъжд качулка!

Не е ли по-редно като се знае прогнозата за времето, да се вземат своевременни мерки? Да се изчистят канали, шахти, корита на реки, че после да не се „гледаме с наведени очи“ с общинските служби?

И още по интересен е въпросът – когато ги ремонтирахте тези улици и шахти, защо не ги направихте по-качествени? Ама това са само въпроси, които ще увиснат ей така в общественото пространство, без никой от общинската управа да вземе някакви адекватни мерки.

Кучето си лае, керванът си върви….

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари